Håll ordning på nycklarna

Jag som hela tiden glömmer bort vilken nyckel som går vart bestämde mig för att ta tag i saken och ge nycklarna varsina färger. Nackellack på båda sidor, låt torka - klart! Tröttnar man kan man ju dessutom bara ta lite nackelackborttagningsmedel och sudda bort allt igen.


Do it yourself: scarf

Idag blev det en kanonenkel ny scarf.
Den tar knappt 10 minuter och göra och du behöver ingen symaskin!

Du behöver: En gammal tshirt och en sax. Vill du ha raka remsor kan en linjal vara bra att ha, själv klippte jag bara på måfå. Klipp av nedersta delen och klipp sedan remsor nedifrån och upp av din tröja. När remsorna är klippta tar du varje bit och drar/stretchar tyget åt varsitt håll så att den korvar sig.
Lägg ihop dina ihopsnurrade remsor, min tröja var väldigt bred så jag valde att korta av sjalen genom att vika tygremsorna dubbelt. Ta nederdelen av tröjan som du klippte av först och vira runt remsorna.
Och vips har du en ny sjal. Blir snyggt att ha "fästet" både fram och bak.

Gör eget papper

Idag fick jag för mig att jag skulle, i klassisk gammal dagis-anda, göra mitt eget fröpapper, fast utan så mycket frön. Först testade jag att bara riva ut tidningspapper, vilket resluterade i en tråkig gråfärgad massa. Men efter att ha användt färgade omslagspapper blev pappret skirt turkost och rosa.

Här kommer en beskrivining:
Riv ut remsor av pappret du vill använda och lägg det i blöt, låt gärna ligga så länge som möjligt (helst ett par timmar, men är man otålig som jag så funkar 10 minuter också)

'

Ner med det blöta pappret i mixern och kör tills pappersremsorna blivit en sörjig massa. Vill det inte riktigt mixas, häll på lite mer vatten. Ta ut massan och platta ut den på platt yta, pressa ut den med plant föremål exempelvis glasskiva.

Lägg en handduk över den utplattade geggan och tryck tills så mycket vatten som möjligt är borta. Strö över torkade krossade blad och om du har fröer hemma. Med olika fröer på pappret kan man ge bort det så kan mottagaren plantera pappret i jord. Låt torka läääääänge.

Testade att låta torka på lite olika material (egentligen ska man ju göra på ramar med nät, men riktigt så ambitiös orkade jag inte vara...). Den på skärbrädan blev helt klart bäst, lätt att lossa med osthyvel.
Ta-da, finpapper i skirligt material.

Sommarpiff

Medan jag väntar på att morgonens pyssel ska torka går jag runt och städar och gör sommarfint. Jag tycker väldigt mycket om blockljus och byter gärna ut ljusen beroende på årstid. Nu har tre stycken pastellfärgade ljusklossar från IKEA tagit plats i min nyreparerade korg som dessutom fått ett spetsband runt sig. Bandet budade jag hem från Tradera för 20 kronor. En bunt färgglada snittblommor och sommarkänslan börjar ta plats.


Fnatt på prickar

Hittade svartvitprickigt presentpapper på Clas Ohlson när jag var där senast och bestämde mig för att det skulle få bli pappret att klä in mina tråkiga IKEA-lådor med. En och en halv timme senare var lådan dressad i prickigt.

Men när jag ändå var i farten tänkte jag att det var lika bra att slå in våran skokartong som agerar plåsterlåda här hemma. Prickigt tyg utanpå från Panduro och prickigt papper innuti från Lagerhaus. Två band fick bli kors och sedan pillade jag dit SJUKLÅDA med små klistermärken från Akademibokhandeln. I locket fick ett gäng pandor från en tavla jag köpte på myrorna men bara skulle ha ramen till ta plats. Ta-da. Nu är det mycket roligare att behöva hämta plåster.


Tapetprover

Hurra! Idag kom mina tapetprov Inreda.com som jag beställde i början på veckan. Fantastiska mönster som jag nog ska hitta ett bra användningsområde till inom snar framtid.


RSS 2.0